Reuma patiënten vereniging Texel
Door, voor en met elkaar

Nieuws van de Vereniging

Activiteiten 2020Maart 2020,

In verband met de maatregelen met betrekking tot het Coronavirus kunnen ook voor onze vereniging een aantal bijeenkomsten niet doorgaan. Deze maatregelen duren voorlopig tot 1 juni 2020. Houdt u ook zelf de berichten vanuit het RIVM in de gaten om eventuele aanpassingen hierin te kunnen volgen.

* Wat niet doorgaat; bijvoorbeeld onze lezing met Jan Visser           de  weerman op 24 april.
4 juni, de geplande reis naar de Broekerveiling?

Het bestuur heeft de beslissing genomen om ook deze te annuleren.
We weten niet hoe het allemaal gaat lopen en willen de verantwoording zo kort na 1 juni niet op ons nemen. De gezondheid van onze leden staat voorop!

We hopen dat we elkaar op 8 juli weer kunnen ontmoeten op onze inloopmiddag.
We wensen jullie allemaal veel sterkte de komende tijd en hopen dat we in juli elkaar weer kunnen ontmoeten bij de inloopmiddag.

Met vriendelijk groet.
Namens het bestuur

********

Donderdag 5 maart 2020
We houden onze ALV in het gebouw van De Schakel (naast de Hervormde kerk in Den Burg) om 14.30u beginnen we. In het ontspanningsdeel na de pauze zal Marcel Plaatsman een proatje houden.  Het is dan ook mogelijk om zijn boekjes in Texels dialect aan te schaffen.

***************

Vrijdag 11 januari 2020
We hebben met veel leden en hun partners/begeleiders het  nieuwe jaar gevierd middels een heerlijk etentje in De Lindeboom. De opkomst was maximaal.

***************************************************

Activiteiten in 2019

Lezing fibromyalgie en SLE op vrijdag 11 oktober 2019
De opkomst was zeer groot!
Dr. Lonneke van Felius en reumaverpleegkundige Linda Tesselaar gaven om de beurtinformatie over de beide aandoeningen.Op vragen vanuit het publiek werd voor dit moment zo duidelijk mogelijk antwoord gegeven.
Er is afgesproken om in april of oktober 2020 een special over fibromyalgie te houden. Meer dan de helft van de aanwezigen gaf aan hier behoefte aan te hebben. Houdt u dus de website, de facebook pagina en de Texelse Courant goed in de gaten.

*******
Woensdag 11 september zijn we op dorpentocht  gegaan en dit jaar was Oudeschild aan de beurt. We hebben het Zeemanskerkje bezocht, naar de Zelfpluktuin  geweest en iets eten bij Van der Star gegeten. 

*******
Woensdag 10 juli hielden we onze koffie-inloop bij restaurant De Waal. Er waren veel leden aanwezig en we hebben genoten van het jutterspraatjes, elkaar en de hapjes. 
*******

We zijn ook dit jaar weer heel erg blij met al uw stemmen tijdens de grote RABO clubactie 2019. 


We zijn heel erg blij met de donatie van het statiegeld van de lege flessen van Jumbo Den Burg en Jumbo De Koog.
******** 
Ook met de donatie  van het statiegeld van Albert Hein Den Burg  zijn we heel erg blij!
*******
Woensdag 29 juni zijn we op reis geweest. Dit jaar was ons eigen mooie eiland weer aan de beurt. We zijn naar Schipbreuk- en Juttermuseum Flora geweest.  

*******

Donderdag 11 april hielden wij de 'knutselmiddag'. Deze keer hebben we  onder begeleiding van Elly van den Berg sieraden gemaakt en/of mandala's getekend.
*******

Donderdag 14 maart om 14.30u was wij onze ALV . Wethouder Jaap Vlaming was na de pauze aanwezig.
                                                              *******

Vrijdag 11 januari hielden wij van 15.00u. tot 17.00u onze Nieuwjaarsinloop. We waren te vinden in "De Stal" (voorheen Theodorahoeve) hoek Kogerstraat/De Zes.
                                                                 *******

          ******************************************
          

Activiteiten in 2018 gehouden
_____________

Klaverjasvereniging  "De witte Burcht" dank voor jullie donatie!
         _______________

Met dank aan de RABO Bank clubactie en iedereen die op ons heeft gestemd. Dirk Sijtsma dank je wel dat je de prijs voor en namens ons in ontvangst wilde nemen!

_______________

 Op 14 december hebben we ons Kerstdiner gehouden. Deze keer in De Lindeboom. Het was erg gezellig en lekker!                                         __________

Op vrijdag 23 november heeft Betsie Verhoeven, sportdocente, in de Buureton voorlichting gegeven over reuma en bewegen. Zij liet ons ervaren hoe iedereen mee kan doen aan allerlei beweeg- en sportactiviteiten.
Het belang van bewegen bij welke vorm van reuma dan ook is dat u zo lang mogelijk en zoveel als mogelijk in beweging blijft.
Wat zijn de mogelijkheden hier op Texel? De beweegprogramma’s zijn ontwikkeld en worden ondersteund door de Universiteit van Groningen. 

                          ____________

Donderdag 25 oktober om 14.30u. is er een knutselmiddag voor de vele liefhebbers geweest.
Het thema was kerst.
Het was een gezellige middag met voldoende deelnemers en leuke resultaten. (Zie bij foto's)

                                                                                  ___________________

We zijn weer op Dorpentocht geweest! Dit was op donderdag 20 september. 
Dit jaar was Oosterend aan de beurt. 
We begonnen om 14.30u met een rondleiding en proeverij bij Stokerij Texel om daarna bij Strends End nog iets  drinken en te nuttigen met elkaar. 

Op donderdag 5 juli 2018 hebben we onze inloopmiddag gehouden bij Brasserie Beers. Gezellig bijgepraat met elkaar onder het genot van iets lekkers.

***

 

Reisje donderdag 31 mei 2018 
De boottocht duurde drie uur en onderweg krijgegen wij een kopje koffie/thee met oranjekoek bij aankomst.
Tevens kregen we onderweg een Friese koffietafel om de maag te vullen.

***
Vrijdag 20 april heeft Dr. L. Beimers, orthopeed verbonden aan het MC Slotervaart ziekenhuis te Amsterdam, heeft een lezing gegeven over reuma en het schoudergewricht. Met name over welke klachten dit kan geven, behandelmogelijkheden en hoe belangrijk het is om tijdig specialistische hulp in te schakelen, mensen wachten vaak te lang. 
Fysiotherapeute Sanne Post gaf aanvullende informatie.
Het was een zeer geslaagde en druk bezochte middag.

                                                                             ***

 

 Op woensdag 14 maart hebben we onze ALV gehouden. 
                                                                               ***

 

Na de pauze hield Klaas de Jong onze nationale bekendheid en winnaar van het programma "In de ban van de Condor" een passievol verhaal.
*** 

Op zaterdag 10 februari 2018 hebben wij in De Toegift@Klif 12 ons 30 jarig jubileum gevierd! Dit ging gepaard met een heerlijk buffet en cabaret. We zorgden ook nog voor leuke verrassing voor u als aandenken.

 ***

 Op vrijdag 12 januari 2018 houden wij van 15.00u tot 17.00u onze nieuwjaarsborrel. Komt u ook alle nieuwe leden en oude bekenden de hand schudden? We zien uit naar uw komst!

Activiteiten in 2017

23 November om 14.30u. hebben we in De Caroussel (in het gebouw van de Gollards) een knutselmiddag gehouden. We hebben vazen, windlichten etc. winter of Kerstklaar gemaakt. Het was volle bak en erg gezellig.

_____________
Op 5 november 2017 zijn wij van 11.00u. tot 17.00u. te vinden op de 50+ beurs in Den Burg.

 

Komt u ons een bezoekje brengen?
U vindt ons in de kleine hal.
Voor elk nieuw lid dat zich inschrijft tijdens de beurs hebben wij een leuk klein welkomstgeschenk.

______________

Het thema voor dit jaar van het Reumafonds is: Kweek begrip, plant een bol.  https://kweekbegrip.reumafonds.nl/
U bent van harte uitgenodigd om uw (digitale) Anita Witzier tulp te planten en in uw omgeving meer begrip te kweken en te ontvangen.

_______________

Klaverjasvereniging De Witte Burcht, hartelijk voor jullie donatie!

                                                          _______________ 

Beste leden,
Als bestuur staan we helemaal achter het bericht van het Reumafonds over fysiotherapie dat in beslist in het basispakket moet blijven. 
Ons voorstel is dat we massaal het manifest ondertekenen! Dit kunt u
hier doen!

    _______________

De uitslag van een nieuw grootschalig onderzoek mede mogelijk gemaakt door het Reumafonds. De uitslag hiervan kunt u hier downloaden. 

Wat al geweest is in 2017

Reuma Patiënten Vereniging Texel gaat op stap
Op donderdag 7 september 2017 gaan we naar wijngaard De Kroon van Texel. We gaan daar uitleg horen over het ontstaan van deze specifieke wijngaard, het telen van druiven (op Texel) en het maken van wijn van deze druiven. De wijnen van De Kroon springen eruit door hun uitzonderlijke kwaliteit en smaak. We gaan dat ook uitgebreid proeven dus u mag aan het eind allemaal uw mening geven.... www.wijngaarddekroonvantexel.nl
Aanvang 15.00u.
Aansluitend steken we schuin de weg over naar De Catharinehoeve waar met elkaar de middag af gaan sluiten met pannenkoeken keuze menu. www.catharinahoeve-texel.nl
Deze middag was een zeer groot succes met veel deelnemers. 

Donderdag 6 juli 2017
Hebben we met elkaar koffie met Texelse koek, een heerlijk ijsje en een frisdarank wat men maar wilde op het achterterras van eetcafé
 De Rog gebruikt.  het was een drukbezochte inloopmiddag waarin we fijn met elkaar konden bijpraten.

Op 7 juni 2017 was de presentatie door Jan Jaap Waverijn.  Een Texelse kunstenaar en zoeker naar goud volgens zijn eigen website.
Over dit laatste geeft hij voor ons een presentatie. Hij heeft met zijn metaaldetector een groot deel van het eiland onderzocht en heeft vele interessante dingen gevonden. Ook zonder detector heeft hij veel dingen gevonden welke een deel van de geschiedenis van Texel vertellen. Hij kan ons er veel over vertellen en wat wij gezien hebben is zeker interessant.

Deze bijeenkomst was een groot sucses en voor onze leden is het gratis, de kosten voor de partner bedragen €3,00.